News

TEOG nasıl kaldırıldı?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG´un yerine gelecek olan yeni sistemi açıkladı. 'Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi' adı verilen yeni sistemle öğrenciler evlerine en yakın 5 okuldan birini tercih edecek. Nitelikli okullara girmek isteyen öğrenciler ise 'isteğe bağlı olarak' merkezi sınava girecek.

TEOG 700 üzerinden mi?

TEOG hesaplaması nasıl yapılacak? 1. dönem TEOG sınavları sonucu 700 üzerinden bir puan elde edilecektir.

TEOG nasıl kalktı?

LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir.

TEOG önce ne vardı?

Açıklananın aksine temel eğitimden ortaöğretime geçişte sınav kalkmamıştır. Öğrencilerin önemli bir bölümü Haziran ayında yapılacak olan sınava katılacaktır. Doğal olarak Bakan Yılmaz'ın TEOG'un kaldırılmasına gerekçe olarak sunduğu 'okul dışı kaynaklara yönelimin' belirgin bir şekilde artması kaçınılmazdır.

TEOG neden kaldırıldı?

Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 2016-2017 yılı yerleştirmeye esas puanları açıklandı. Toplam 1 milyon 192 bin 858 öğrencinin yerleştirme esas puanı (YEP) hesaplanarak, 176 öğrenci 500 tam puan aldığı belirlendi. 2017-TEOG ikinci dönem uygulamasında '17 bin birinci' çıkmıştı.

ruyada kanalizasyon borusu gormek   ankara kurt boregi   amazon associates turkiye   besik korkulugundan kitaplik yapimi